Wat is spinning?

Wat is spinning?

Bij spinning gaat het over een fietstraining op een soort hometrainer met een vliegwiel. U kunt voor uzelf spinnen, maar u kunt ook met lessen meedoen in de sportschool. Er wordt hierbij duidelijk een onderscheid gemaakt in spinning voor beginners en voor gevorderden. Er zijn bijvoorbeeld trainingen om vetten te verbranden, maar er zijn ook trainingen om uw conditie te verbeteren. Het is goed dat u weet dat deze sport bestaat, dan kunt u bekijken of dat het wat voor u is. Het is op dit moment erg populair, dus een goede reden om met spinning te beginnen. Veel mensen starten in een groep en bouwen samen een band op en krijgen hierdoor nog meer zin om te sporten.

Spinnen en trainingsdoelen

Veel mensen die met spinning beginnen, hebben een trainingsdoel. Als u een programma gaat volgen bij bijvoorbeeld de sportschool, dan zal de trainer een programma voor u opstellen. U kunt iedere keer zelf de weerstand van de eigen fiets bijstellen. De docent zorgt voor intervallen waardoor u de ene keer lichter trapt en de andere keer heeft u het idee dat u een hoge berg aan het beklimmen bent. Er wordt ook afgewisseld in staand en zittend fietsen. Denk alvast na over uw doel, zodat u snel kunt beginnen met spinning!

Klaar om een keuze te maken?
Bekijk dan nu alle spinningfietsen.

Hoevaak kun je spinning doen per week?

Wat is spinning

Spinning kunt u meerdere malen per week doen. Maar het hangt ook af van uw conditie en uw doel. Als u kiest voor één keer per week spinning, dan gaat u langzaam vooruit en wanneer u dan twee keer in de week gaat trainen, dan kunt u dat ook nog eens combineren met andere fitness trainingen. Dit zou een goede combinatie zijn, maar ook dat moet u langzaam opbouwen. Het is ook leuk om het vaker te doen, bijvoorbeeld in een groep en dan nog eens alleen. Let er alleen op dat u het leuk blijft vinden en dat u het langer vol kunt houden dan een paar maanden. U heeft immers een doel wat u wilt bereiken. Fanatiek zijn is prima, maar te fanatiek zijn is een valkuil, trap daar niet in. Volg de aanwijzingen van de instructeur in de sportschool, of volg een verantwoord programma thuis.

Met regelmaat spinnen

Als u kiest voor spinning, dan is het goed om te zorgen voor regelmaat, of dat u spinning thuis doet of in de sportschool. Het is goed om te bekijken wat de voordelen en de nadelen zijn van een eigen spinningfiets. De ene is gebaat bij de sportschool waar een instructeur op professionele wijze met u meekijkt, de andere wil spinnen als het hem of haar uitkomt, voor het werk, tussen de middag of ’s avonds na het werk, dan heerlijk douchen en met een boek op de bank ontspannen. Waar kiest u voor?

Hoe te beginnen met spinning?

De opbouw van spinning is belangrijk. Het is niet aan te raden om zonder conditie aan een zware training te beginnen. Geeft u daarom uw lichaam rustig de tijd om daaraan te wennen. Als u niet gewend bent aan fietsen en uw conditie is niet goed, dan kunt u beter beginnen op een hometrainer. Het is belangrijk dat u geen haast heeft en echt geduldig bent met het opbouwen van spinning. Of dat uw doel nu is afvallen of conditie opbouwen, het gaat er om dat uw lichaam eerst aan de bewegingen kan wennen. U gaat alles rustig opbouwen en zo gaat u stapsgewijs verder.

Spinningfiets kopen

Spinning opbouwen

Bij spinning gaat het er om dat u het trainen op gaat bouwen. Het gaat er niet om dat u de eerste keer een uur bezig kunt zijn, het gaat er om dat u uw lichaam de tijd geeft om aan het trainen te wennen. Uw spieren moeten aan de bewegingen wennen en zo gaat het beetje bij beetje beter. Hierdoor merkt u ook dat uw conditie beter wordt en dat u ook af gaat vallen. Uw trainingsschema kan iedere keer aangepast worden, maar eerst opbouwen voordat u gaat beginnen met zware spinningslessen.

Hoe goed is spinning?

Spinning is erg goed voor u. Doordat u kiest voor intervallen, worden uw hart en spieren getraind om zich aan te passen als er veel van ze wordt gevraagd. U kunt hierdoor uw conditie verbeteren en u gaat zich ook snel fitter voelen. Spinning is dan ook erg populair en het is ook erg effectief als training wanneer u vetten wilt verbranden. U gaat vaak nog beter uw best doen wanneer u in een groep kiest voor spinning. Hierdoor krijgt u er al een beeld van dat spinning goed is voor u. Spinnen is goed voor lichaam en geest, dit zult u ook snel ervaren!

Samen kiezen voor spinning

Als u geen zin heeft om alleen te sporten, dan kunt u samen kiezen om te gaan spinnen. U kunt thuis aan de slag maar ook in de sportschool. U kunt samen deelnemen aan de lessen of samen een abonnement nemen op de sportschool en de fietsen pakken die naast elkaar staan. Hierdoor bent u misschien nog meer gemotiveerd en gaat u samen de uitdaging aan om uw eigen doel te bereiken. Spinning is een goede en populaire sport, waarbij u echt gaat merken dat afvallen en conditie opbouwen mogelijk is.

Klaar om een keuze te maken?
Bekijk dan nu alle spinningfietsen.

© 2024 Beste Spinningfiets, onderdeel van mshops.
Bekijk ook onze andere producten