USA Company Spinningfiets review

Beoordeling: (3/5)

USA Company biedt met dit model een betaalbaar alternatief om eenvoudig thuis te sporten. Een prima optie voor beginners.

Spinning fietsen zijn tegenwoordig te vinden met verschillende toeters en bellen. Van hartslagmeters tot trainingscomputers, maar dit heeft lang niet iedere thuissporter nodig. Wilt u een spinning bike kopen die geschikt is voor beginners? Kijk dan eens naar de USA Company spinningfiets.

De belangrijkste kenmerken

Goed om rekening mee te houden voordat je een aankoop doet.

Gewicht 38 kilo
Gewicht vliegwiel 17 kilo
Afmetingen 110 x 50 x 110 cm
Maximale belasting 120 kilo
Aandrijving Ketting
Pedaaltype Toeclips
Trainingscomputer Nee, maar wel mogelijk om te installeren

Wat vinden we goed aan de USA Company

USA Company - Spinningbike / Indoorbike

Dit is zonder twijfel de beste optie voor sporters wie hun sportruimte na iedere sessie weer op moeten ruimen. Niet alleen is dit model licht in gewicht, de ingebouwde wieltjes maken het geheel makkelijk te verplaatsen.
 
De USA Company indoor spinningfiets heeft de mogelijkheid om niet alleen een trainingscomputer aan te sluiten, ook kan men de pedalen vervangen met bijvoorbeeld een vermogensmeter. Hierdoor kunnen trainingsapps zoals Zwift, Strava en anderen gemakkelijk gebruikt worden tijdens de workout.
 
En dit brengt ons direct bij een ander belangrijk punt: het stuur. Dit biedt een fijne grip onder de juiste hoek, ongeacht of je zittend of staand wil spinnen. In het midden kan je een tablet balanceren op het stuur, alhoewel hier geen speciale houder voor is. 
 
De weerstand is handmatig in te stellen door middel van een draaiknoop die op het frame zit. Hierdoor kat u tijdens het sporten de weerstand hoger of lager zetten. Een leuk detail is het spatbord boven het vliegwiel. Hierdoor voorkom je dat zweet en water terug omhoog spat. Iets wat zelfs duurdere spinning fietsen niet bieden.


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews

Wat vinden we minder goed

USA Company - Spinningbike / Indoorbike
Deze spinningfiets is niet voor iedereen! Alhoewel het maximaal belastbare gewicht van de USA Company spinbike 120 kilo, kan het ook wat instabiel voelen als u hier onder zit. Doordat de fiets lichter is dan veel andere opties mist het stabiliteit. Weeg je onder de 100 kilo en ben je niet langer dan 190 cm, dan zal je hier echter een prima spinbike aan hebben. 
 
Dit blijft een kettingsysteem. Alhoewel dit een authentieke rijervaring geeft gelijkend aan dat van een wielrenfiets, komt hier ook onderhoud bij kijken. Kettingen rekken uit en moeten gespannen worden, en tandwielen moeten vervangen worden wanneer ze versleten zijn. Een snaar aandrijving zou onderhoudsvrij zijn geweest.
 
Er zit geen bidonhouder op deze spinningbike. Dit is gemakkelijk zelf te installeren, maar het is jammer om te zien dat dit ontbreekt. Zelfs goedkopere alternatieven bieden deze optie. 

Voor- en nadelen

Voordelen
  • Gemakkelijk te verplaatsen.
  • Prima voor beginners.
  • Uit te breiden met een vermogensmeter of trainingscomputer.
  • Prettig stuur.
  • Spatbord dat beschermt tegen water en zweet.
Nadelen
  • Niet geschikt voor de langere of zwaardere sporter.
  • Minder stabiel bij intensief gebruik.
  • Geen bidonhouder.
  • Kettingaandrijving dat onderhevig is aan onderhoud.

Conclusie

USA Company - Spinningbike / Indoorbike

Concluderend kunnen we veilig zeggen dat de USA Company spinningfiets een gedegen alternatief om thuis indoor te kunnen sporten. Zolang je niet te zwaar of lang bent zal je geen spijt krijgen mocht u deze spinbike kiezen. Vergeet alleen niet een bidonhouder te installeren!


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews

USA Company - Spinningbike / Indoorbike

© 2022 Beste Spinningfiets, onderdeel van mshops.
Bekijk ook onze andere producten