TechnoLife Milan Spinningfiets review

Beoordeling: (4.5/5)

Professioneel sporten vanuit huis is gemakkelijker dan ooit dankzij de TechnoLife Milan spinningfiets.

Waarschijnlijk heeft u wel eens van het merk TechnoLife gehoord. Het is namelijk één van de best verkochte merken onder sportscholen. De TechnoLife Milan spinningfiets biedt dan ook de mogelijkheid om de professionele ervaring van een sportschool in huis te halen voor een indoor workout in jouw eigen home-gym.

De belangrijkste kenmerken

Goed om rekening mee te houden voordat je een aankoop doet.

Gewicht 44 kilo
Gewicht vliegwiel 22 kilo
Afmetingen 115 x 55 x 110 cm
Maximale belasting 160 kilo
Aandrijving V-belt (snaar)
Pedaaltype Toeclips
Trainingscomputer Nee

Wat vinden we goed aan de TechoLife Milan

TechnoLife Milan Spinningfiets review

De TechnoLife Milan spinningfiets is robuust gebouwd, maar verrassend licht. Zo is het maximale belastbare gewicht ruim 160 kilo, terwijl de fiets zelf slechts 44 kilo weegt. Het meest bijzondere is dat ondanks dit lage gewicht de spinbike zelfs op hoge snelheden stabiel voelt. 

Zowel het stuur als het zadel zijn in te stellen naar uw lichaam, zodat u altijd een goede rijhouding aan kan nemen. 

De weerstand is tijdens het fietsen gemakkelijk aan te passen dankzij de draaiknop die zich op het frame bevindt. 

Het stuur heeft een matte afwerking met textuur, hierdoor behoudt u grip, zelfs als uw handen erg zweten. Daarnaast kunt u gemakkelijk een tablet of smartphone balanceren in het midden van het stuur. Het kijken van series of het volgen van een online spinning les via een app is dus gemakkelijk te doen.

De TechnoLife Milan is voorzien van een snaar aandrijving. Dit is een stuk stiller dan alternatieven die met een ketting worden aangedreven. Een bijkomend voordeel is dat een snaaraandrijving onderhoudsvrij is. U hoeft dus geen kettingen te spannen of tandwielen te vervangen.
Alhoewel er geen trainingscomputer, hartslagmeter of vermogensmeter meegeleverd wordt, kunnen deze wel geïnstalleerd worden. Hierdoor biedt dit model ook uitgroeimogelijkheden voor professionals, topsporters en fanatiekelingen die nog beter willen spinnen. 

Wat vinden we minder goed

TechnoLife Milan Spinningfiets review
TechnoLife levert in andere producten een geweldige trainingscomputer. Dat hadden we hier ook graag op gezien. Alhoewel de prijs dan aanzienlijk hoger had gelegen.
 
Het stuur is niet horizontaal aan te passen, alleen verticaal. Dit is echter voor de meeste mensen geen probleem. Bent u langer dan 2 meter, dan kunt u moeite hebben met een goede vorm aan te nemen op deze spinbike, net als op andere spinning fietsen.

Voor- en nadelen

Voordelen
  • De meest professionele en afgewerkte spinningfiets in deze prijscategorie.
  • Geschikt voor mensen tot ruim 160 kilo.
  • Gemakkelijk te verplaatsen.
  • Instelbaar stuur en zadel.
  • De snaaraandrijving is compleet onderhoudsvrij en muisstil.
  • Prettig stuur met ruimte voor een smartphone of tablet.
  • Uit te breiden met verschillende universele accessoires.
Nadelen
  • Prijzig
  • Het stuur is niet horizontaal in te stellen

Conclusie

TechnoLife Milan Spinningfiets review

Wij kunnen de TechnoLife Milan zonder enige twijfel voor iedereen aanraden die thuis wil spinnen en een goede workout wil hebben. Het is een professionele spinningfiets een afwerking die u normaliter alleen in een sportschool tegen kunt komen. Alhoewel het niet de goedkoopste spinbike is, wint hij het gemakkelijk van veel andere spinning fietsen die honderden euro’s duurder zijn.

TechnoLife Milan Spinningfiets review
Product niet op voorraad

© 2021 Beste Spinningfiets, onderdeel van MSAM.