Joy Sport Spinning Z-11 Special review

Beoordeling: (3/5)

De Joy Sport Spinning Z-11 Special biedt veel waar voor uw geld. Het is een perfect instapmodel voor zachte prijs, met een kwaliteit die niet onder doet voor duurdere modellen.

Wilt u een spinningfiets voor thuis hebben? Bent u op zoek naar een goed instapmodel dat alle mogelijkheden biedt die u nodig heeft om een effectieve workout vanuit huis te hebben? Dan is de Joy Sport Spinning Z-11 Special een uitstekende keuze. Dit instapmodel van Joy Sport is solide spinbike met alle functionaliteiten die u kan verwachten in deze prijscategorie.

De belangrijkste kenmerken

Goed om rekening mee te houden voordat je een aankoop doet.

Gewicht 41 kilo
Gewicht vliegwiel 18 kilo
Afmetingen 115 x 50 x 115 cm
Maximale belasting 120 kilo
Aandrijving Ketting
Pedaaltype Toeclips
Trainingscomputer Nee

Wat vinden we goed aan de Joy Sport Spinning Z-11 Special

Joy Sport Spinning Z-11 Special - Spinbike

De Joy Sport Spinning Z-11 Special geeft veel waar voor het geld. Zo is het stuur in hoogte verstelbaar en kan het zadel zowel horizontaal als verticaal worden aangepast. Met deze instellingen zorg je altijd voor de beste zitpositie.

De weerstand is tijdens het spinnen eenvoudig aan te passen door middel van de draaiknop die op het frame, vlak onder het stuur te vinden is. Dit is een traploze manier om de weerstand op precies het juiste niveau te krijgen.

Het lichtere wiel biedt een lage instapdrempel voor beginners en is perfect voor mensen die een slechtere conditie hebben maar deze wel op willen bouwen.

Het stuur is ideaal om een tablet op te rusten. Geweldig als je een serie wilt kijken tijdens het spinnen, of mee wilt doen aan een online spinning les via een app zoals Zwift.

Net als bij de andere spinning fietsen van Joy Sport is het mogelijk om de pedalen uit te wisselen met bijvoorbeeld een vermogensmeter. Iets dat essentieel is voor online lessen, en de reden waarom veel thuissporters een spinning bike kopen. 


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews

Wat vinden we minder goed

Joy Sport Spinning Z-11 Special - Spinbike
Professionele gebruikers zullen wat minder aan deze spinbike hebben. Het lichtere spinwiel en het gebrek aan een trainingscomputer maakt dit echt een beginnersfiets.
 
Het geheel is erg licht met slechts 41 kilo. Hierdoor is de maximale belasting slechts 120 kilo, waar stevigere fietsen die iets duurder zijn vaak tot 150-160 kilo gaan. Wanneer men op hogere snelheden loopt te spinnen kan het geheel wat instabiel aanvoelen. Maar dit zal een beginner niet snel ervaren.
 
De Joy Sport Spinning Z-11 Special heeft een kettingaandrijving. Alhoewel dit een authentiek gevoel geeft maakt dit ook meer lawaai dan een snaar aandrijving, tevens is het onderhevig aan onderhoud. 

Voor- en nadelen

Voordelen
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding voor een beginnersmodel.
  • Gemakkelijk de weerstand aanpassen tijdens het spinnen.
  • Prettig stuur dat tevens gebruikt kan worden om een tablet op te leggen.
  • Pedalen zijn uitwisselbaar.
Nadelen
  • Maximaal belastbaar gewicht is 120 kilo.
  • Biedt minder mogelijkheden voor professioneel gebruik.
  • De kettingaandrijving zal eens in de zoveel tijd onderhoud behoeven.

Conclusie

Joy Sport Spinning Z-11 Special - Spinbike

De Joy Sport Spinning Z-11 Special is al met al een perfecte spinningfiets voor beginners. Het heeft alle functionaliteiten die duurdere modellen ook bieden, maar dan voor een zachtere prijs. Iedere thuissporter die zijn of haar home gym uit wil breiden zal content zijn met deze spinningfiets. Wij raden de Z-11 Special dan ook aan voor iedere beginner die binnenkort een spinning bike kopen wil.


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews

Joy Sport Spinning Z-11 Special - Spinbike

© 2021 Beste Spinningfiets, onderdeel van MSAM.