Joy Sport Spinning Evolution Pro Review

Beoordeling: (3.5/5)

De Joy Sport Spinning Evolution Pro is een degelijke en complete spinningfiets, geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

We kunnen er niet meer omheen, spinning is een razend populaire sport die Nederland met storm heeft overgenomen. Niet alleen in de sportschool spinnen mensen kilometers achter elkaar, maar ook binnenshuis met alle voordelen die thuis sporten met zich meebrengt. Heeft u al eens op de sportschool gebruik gemaakt van de spinning fietsen en wilt u dit nu ook thuis doen? Of wilt u op een gemakkelijke manier fit worden vanuit huis? Dan is de Joy Sport Spinning Evolution Pro een perfect instapmodel voor een scherpe prijs en een prima keuze voor iedereen die een spinning bike wil kopen.

De belangrijkste kenmerken

Goed om rekening mee te houden voordat je een aankoop doet.

Gewicht 59 kilo
Gewicht vliegwiel 20 kilo
Afmetingen 116 x 47 x 116 cm
Maximale belasting 150 kilo
Aandrijving Ketting
Pedaaltype Klikpedaal en Toe clips
Trainingscomputer Nee

Wat vinden we goed aan deze spinningbike

Joy Sport Spinning Evolution Pro - Spinbike

De Joy Sport Spinning Evolution Pro is professionele spinning bike voor een consumentenprijs. Het biedt een authentieke rijervaring die het gevoel van wielrennen geeft. Zelfs tijdens lange workout sessies blijft de zitvorm comfortabel in hoeverre een spinning bike dat biedt.

Bijna alle spinning fietsen hebben een draaiknop op het frame bij de bidonhouder. Dit model heeft de draaiknop iets verhoogt, net onder het stuur. Hierdoor hoeft u tijdens het fietsen minder diep te grijpen om aanpassingen te maken. Een klein detail dat veel gebruiksgemak geeft.

Deze fiets beschikt over een mechanisch remsysteem dat voorzien is van remafdekking. Hierdoor blijft het gehele systeem beschermt tegen lekkende bidons en transpiratie.

De toeclips op deze spinningfiets zitten prettig, maar zijn uitwisselbaar met andere type pedalen. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer u gebruik wilt maken van spinning apps op uw tablet of smartphone zoals Zwift en andere opties, waarvoor u een vermogensmeter nodig heeft.

Het midden van het stuur biedt ruimte om een smartphone of tablet op te balanceren, alhoewel dit soms een uitdaging kan zijn.


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews

Wat vinden we minder goed

Joy Sport Spinning Evolution Pro - Spinbike
De Joy Sport Spinning Evolution Pro heeft een ketting als aandrijving. Alhoewel dit een authentieke wielren ervaring geeft komt dit ook met meer onderhoud. Kettingen moeten worden gespannen en zorgen voor slijtage aan tandwielen. Hierdoor heeft dit model net als daadwerkelijke wielrenfietsen eens in de zoveel tijd een onderhoudsbeurt nodig. 
 
Bij dit model spinningfiets is gekozen voor een glad metalen stuur. Persoonlijk vinden wij dit minder prettig in de hand liggen dan een matte metalen stuur of modellen met speciale handvaten. Het zorgt echter niet voor grote hinder waardoor dit niet veel invloed heeft op ons totaaloordeel. 

Voor- en nadelen

Voordelen
  • Professionele spinning bike voor een scherpe prijs.
  • Makkelijk hanteerbaar in vergelijking met andere spinning fietsen.
  • Hoogwaardig afgewerkte behuizing die bescherming biedt aan het remsysteem.
  • Op meerdere manieren verstelbaar voor een goede zitvorm.
  • Pedalen zijn uitwisselbaar voor bijvoorbeeld vermogensmeters.
Nadelen
  • Kettingaandrijving.
  • Lichtelijk glad stuur.
  • Het balanceren van een smartphone of tablet kan soms wat lastig zijn.

Conclusie

Joy Sport Spinning Evolution Pro - Spinbike

Wij kunnen deze spinningfiets dan ook aanbevelen aan iedereen die een spinning bike kopen wil. De Joy Sport Spinning Evolution Pro is een stabiele fiets voor zelfs de langere en zwaardere fietser, zolang men af en toe onderhoud pleegt aan de ketting. Veel details zoals de makkelijk te bedienen draaiknop is een kenmerk dat wij graag terug zouden zien bij spinning fietsen van zelfs dubbel de prijs. Mocht er ooit een versie uitkomen met een minder glad stuur, dan zal dit zonder twijfel één van onze favoriete spinning fietsen worden.


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews

Joy Sport Spinning Evolution Pro - Spinbike

© 2021 Beste Spinningfiets, onderdeel van MSAM.