Beoordeling: (4/5)

De Finnlo CRT is een luxe en stille spinningfiets met alle accessoires die u nodig heeft om professionele resultaten te behalen.

Bent u op zoek naar een professionele spinbike die niet alleen comfortabel en geruisloos fiets, maar ook nog eens voorzien is van professionele accessoires zoals een trainingscomputer en aansluiting voor een draadloze hartslagmeter? Dan is de Finnlo CRT misschien wel de beste keuze uit alle beschikbare spinning fietsen van deze prijscatergorie. Wij hebben alles wat u moet weten over deze professionele spinbike uitgezocht.

De belangrijkste kenmerken

Goed om rekening mee te houden voordat je een aankoop doet.

Gewicht 67 kilo
Gewicht vliegwiel 25 kilo
Afmetingen 125 x 58 x 136 cm
Maximale belasting 150 kilo
Aandrijving V-belt (snaar)
Pedaaltype Dual SPD pedalen
Trainingscomputer Ja
Hartslagmeter Nee, maar wel integratie dankzij draadloze ontvanger

Wat vinden we goed aan de Finnlo CRT

Finnlo CRT - Indoorfietsen

Dit is één van de best ontworpen spinning fietsen op de markt, zowel in uiterlijk als functionaliteit. Het frame en de handvatten hebben een premium en professioneel gevoel. Zowel het zadel als het stuur zijn niet alleen verticaal maar ook horizontaal af te stellen zodat iedereen de beste zitvorm aan kan nemen.

De Finnlo CRT beschikt over een trainingcomputer die alle belangrijke data overzichtelijk weergeeft. Zo ziet u in één oogopslag de tijd, afstand, snelheid en RPM. Daarnaast beschikt dit systeem over meerdere manieren om een hartslagmeter aan te sluiten. Zo kunt u draadloos verbinding maken met een borstband, maar ook met een oorclip. De hartslag is vervolgens te gebruiken in trainingen en men kan zelfs een maximale hartslag instellen. 

Net als andere spinning fietsen beschikt ook dit model over een handmatige knop om de weerstand in te stellen. Deze is gemakkelijk bij te stellen terwijl u op de fiets zit. Ook is de weerstand staploos aan te passen.

Deze spinbike heeft een snaar aandrijving. Dit is veel stiller dan een traditionele ketting, en is compleet onderhoudsvrij. Geen kettingen om te spannen of in te smeren, en geen tandwielen om te vervangen.
Alle draaipunten van deze spinningfiets zijn voorzien van kogellagers. Hierdoor draait alles soepel en is het zeer slijtvast. Een luxe die maar weinig spinning fietsen hebben, en een genot tijdens het wielrennen. 


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews

Wat vinden we minder goed

Finnlo CRT - Indoorfietsen
In vergelijking met andere spinning fietsen is dit zeker niet de goedkoopste. Niet iedereen zal de extra functionaliteiten van deze fiets nodig hebben voor dagelijks of wekelijks gebruik. Zeker niet als men van plan is om lessen te volgen via een service als Zwift, waar toch andere accessoires voor nodig zijn.
 
Met 67 kilo is dit één van de zwaardere fietsen. Dit is erg fijn in gebruik, maar kan lastig te verplaatsen zijn wanneer men het op wil bergen. Dit is vooral belangrijk wanneer de spinbike na workouts opgeborgen wordt, of een trap op gedragen moet worden.
 
Persoonlijk prefereren wij een bidonhouder op het frame van de spinningfiets, en niet op het stuur. Echter zal het niet snel in de weg zitten. 

Voor- en nadelen

Voordelen
  • De meest professionele en afgewerkte spinningfiets in deze prijscategorie.
  • Veel extra mogelijkheden dankzij de trainingscomputer.
  • Horizontaal en verticaal in te stellen stuur en zadel.
  • De snaaraandrijving is compleet onderhoudsvrij.
  • Alle draaipunten zijn uitgerust met kogellagers.
Nadelen
  • Prijzig
  • Boordcomputer niet essentieel voor iedereen
  • Ongemakkelijke plek voor de bidon

Conclusie

Finnlo CRT - Indoorfietsen

Laat ons commentaar over de plaatsing van de bidon u niet afschrikken. De Finnlo CRT is namelijk zonder twijfel één van de beste spinning fietsen die op dit moment verkrijgbaar is. Zowel beginners als professionals zullen veel sportplezier en resultaten hieruit halen. En dankzij de integratie met draadloze hartslagmeters geeft het een ongekende diepgang in trainingskwaliteit. 


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews

Finnlo CRT - Indoorfietsen

© 2023 Beste Spinningfiets, onderdeel van mshops.
Bekijk ook onze andere producten