De VirtuFit Tour Indoor Cycle Spinbike Inclusief Bidon review

Beoordeling: (5/5)

De VirtuFit Tour Indoor Cycle Spinbike Inclusief Bidon: Een complete en betaalbare fiets voor een goede work-out.

De VirtuFit Tour Indoor Cycle Spinbike Inclusief Bidon is een spinbike van hoogwaardige kwaliteit en wordt verkocht met een handige bidon die perfect in de houder van de fiets past. Als je opzoek bent naar een spinningfiets waar je thuis goed mee kan trainen en daarbij een fiets wilt die aanvoelt als een echte racefiets, dan is de VirtuFit Tour Indoor Cycle Spinbike Inclusief Bidon echt wat voor jou. Deze spinbike is een hele goede keuze als je een goede workout wilt doen en toch het gevoel wilt hebben dat je een echte fietstocht fietst. De fiets voelt realistisch aan en dat maakt dat deze VirtuFit Tour Indoor Cycle Spinbike Inclusief Bidon de ideale fiets voor jou is.    

De belangrijkste kenmerken

Goed om rekening mee te houden voordat je een aankoop doet.

Gewicht 38 kilo
Gewicht vliegwiel 21 kilo
Afmetingen 118 x 53 x 120 cm
Maximale belasting 135 kilo
Aandrijving Ketting
Pedaaltype Toeclips
Trainingscomputer Nee

De VirtuFit Tour Indoor Cycle Spinbike in één oogopslag

VirtuFit Tour Indoorfiets - Indoor Cycle - Met LCD-scherm - 21 kg Vliegwiel - Inclusief Bidon

VirtuFit is een Nederlands bedrijf in fitnessapparaten en fitnessartikelen en staat alom bekend als een merk dat producten levert van uitstekende kwaliteit. Je kunt er terecht voor kracht- en cardio apparaten en ook voor de bijbehorende accessoires. De firma houdt veel rekening met gebruiksgemak, design en functionaliteit en dat is ook absoluut terug te vinden in de VirtuFit Tour Indoor Cycle Spinbike. 
 
Dit model van VirtuFit is een van de goedkoopste spinbikes die er op de markt te vinden zijn, maar levert absoluut niet in op kwaliteit. De VirtuFit Tour Indoor Cycle Spinbike is gemaakt voor intensieve en lange trainingen en het vliegwiel van 21 kilo maakt ook dat het een spinbike is voor een gevorderde renner. Je hebt ook de beschikking over 4 trainingsniveaus zodat je je eigen optimale trainingsschema samen kunt stellen. Doordat de fiets 38 kilo weegt, is de maximale belasting 135 kilo, wat wel rond het gemiddelde van de spinbikes voor gevorderden ligt. De fabrieksgarantie voor de VirtuFit Tour Indoor Cycle Spinbike zit op 3 jaar en zo kun je dus als er wat kapot gaat, rekenen op VirtuFit.

Wat vinden we goed aan de VirtuFit Tour Indoor Cycle Spinbike Inclusief Bidon

VirtuFit Tour Indoorfiets - Indoor Cycle - Met LCD-scherm - 21 kg Vliegwiel - Inclusief Bidon

De VirtuFit Tour Indoor Cycle Spinbike, die je Inclusief Bidon aankoopt, heeft een aantal kenmerken waar je blij van gaat worden. De spinbike heeft een hartslagmeter en hierdoor kan je goed in de gaten houden of je op schema zit qua training. 
 
Dankzij de handige toeclips kan je jouw wielrenschoenen gewoon vastklikken aan de pedalen en hoef je voor de VirtuFit Tour Indoor Cycle Spinbike waarschijnlijk geen nieuwe schoenen te kopen. Daarnaast is het zadel ook nog in hoogte en lengte aan te passen en kan je de VirtuFit Tour Indoor Cycle Spinbike helemaal naar jouw eigen voorkeuren instellen. 
 
Wat ook echt een pluspunt is, is dat het vliegwiel gewicht zwaar genoeg is om echt intensieve trainingen mee te doen. Met 21 kg is de VirtuFit Tour Indoor Cycle Spinbike echt een fiets waar dit mee kan en door de verschillende trainingsniveaus kun je deze instellen zoals jij wilt. De fiets is gemaakt voor lange trainingen en dus is comfort erg belangrijk. Dat is bij de VirtuFit Tour Indoor Cycle Spinbike dan ook echt het geval. Het stuur is namelijk net als het zadel ook in hoogte verstelbaar en voelt door het foam ook fijn aan. 
 
Op de display kun je tijdens het spinnen zien wat je snelheid is, de afstand die je gefietst hebt, het calorieverbruik en het aantal omwentelingen per minuut. Daarnaast krijg je ook een overzichtsscan te zien en met de draadloze borstband kun je ook je hartslag in de gaten houden op de display. 
 
De weerstand van de VirtuFit Tour Indoor Cycle Spinbike is dat je deze handmatig in kunt stellen. Dit kan gewoon met een draaiknop en door eraan te draaien zet je de weerstand hoger of lager. 
 
Ook de prijs is natuurlijk een zeer positief punt. Je betaalt voor de fiets slechtst rond de €400, maar hebt hiervoor wel een hele complete en kwalitatief zeer goede spinbike voor terug. Je kunt met de VirtuFit Tour Indoor Cycle Spinbike Inclusief Bidon intensief trainen en bent zo dus geen groot vermogen aan een spinbike voor gevorderden kwijt.


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews

Wat vinden we minder goed

VirtuFit Tour Indoorfiets - Indoor Cycle - Met LCD-scherm - 21 kg Vliegwiel - Inclusief Bidon
Een nadeel van de fiets is dat deze een kettingaandrijving heeft. Hierdoor zul je tijdens het fietsen meer lawaai maken dan bij een snaaraandrijving, maar voelt het fietsen zelf wel realistischer aan. Tevens zul je hierdoor wel meer onderhoud aan de VirtuFit Tour Indoor Cycle Spinbike moeten plegen, aangezien deze regelmatig olie nodig heeft. Dit is eigenlijk het enige wat minder goed is aan de VirtuFit Tour Indoor Cycle Spinbike, verder zijn er eigenlijk alleen maar voordelen.

Voor- en nadelen

Voordelen
  • Een hartslagmeter om optimaal te kunnen trainen
  • De weerstand aanpassen met een draaiknop tijdens het fietsen
  • Comfortabele fiets waarbij stuur en zadel eenvoudig te verstellen zijn
  • Handige display voor informatie tijdens het spinnen
  • Vliegwiel van 21 kilo voor intensieve en lange trainingen
  • Zeer interessante prijs voor een topkwaliteit spinbike
Nadelen
  • Veel lawaai door de kettingaandrijving
  • Ketting is onderhoudsgevoelig

Advies voor kopers

Voor je de VirtuFit Tour Indoor Cycle Spinbike Inclusief Bidon gaat kopen, is het verstandig deze even uit te proberen. Zo weet je precies of deze wel of niet bij je wensen en voorkeuren aansluit. Door de verschillende trainingsniveaus is het echt een fiets voor de wat gevorderde renner en is het een goed plan te bekijken of je ook echt tot deze categorie renners behoort.  

Conclusie

VirtuFit Tour Indoorfiets - Indoor Cycle - Met LCD-scherm - 21 kg Vliegwiel - Inclusief Bidon

Kortom, de VirtuFit Tour Indoor Cycle Spinbike, die je Inclusief Bidon koopt, is een spinbike van uitstekende kwaliteit voor een renner die graag ook thuis het uiterste uit zichzelf wil halen. De spinbike is gemaakt om lange en intensieve trainingen mee te doen en is daarnaast ook nog eens voor een zeer voordelige prijs aan te schaffen. Ben je dus op zoek naar een kwaliteits spinbike waarmee je goede workouts kan doen voor een betaalbare prijs? Dan raden wij je echt de VirtuFit Tour Indoor Cycle Spinbike Inclusief Bidon aan.


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews

VirtuFit Tour Indoorfiets - Indoor Cycle - Met LCD-scherm - 21 kg Vliegwiel - Inclusief Bidon

© 2023 Beste Spinningfiets, onderdeel van mshops.
Bekijk ook onze andere producten