De VirtuFit Etappe 1 - Spinbike review

Beoordeling: (4/5)

De VirtuFit Etappe 1 - Spinbike met computer inclusief dvd: Een comfortabele spinningbike voor intensieve trainingen

Wanneer je graag intensieve trainingen op de spinningbike wilt doen, is het funest dat je hiervoor een stevige en stabiele spinfiets hebt. De VirtuFit Etappe 1 - Spinbike biedt je die stabiliteit die u zoekt voor dit type trainingen. Je kunt naast gewoon fietsen ook wielrennen of crossen wanneer je dit wilt. De VirtuFit Etappe 1 - Spinbike is belastbaar tot 135 kilo en is daarna extra stevig zodat deze al je bewegingen feilloos op kan vangen. Het zware vliegwiel van 22 kg is genoeg om zware trainingen mee te doen en zo een complete en intensieve workout te realiseren. Je kunt ook nog eens zelf de weerstand met een handige knop bepalen. Daarnaast is de VirtuFit Etappe 1 - Spinbike een zeer comfortabele fiets waar je gemakkelijk langere tijd op kunt blijven trainen. Via de computer kun je je training voortgang goed in de gaten houden. De bijgeleverde spinning dvd staat vol handige tips en tricks voor verschillende fiets workouts.

De belangrijkste kenmerken

Goed om rekening mee te houden voordat je een aankoop doet.

Gewicht 41.5 kg
Gewicht vliegwiel 22 kg
Afmetingen 121 x 54 x 125 cm
Maximale belasting 135 kg
Aandrijving V-belt
Pedaaltype Toeclips
Trainingscomputer Ja

De VirtuFit Etappe 1 - Spinbike in één oogopslag

VirtuFit Etappe 1 - Hartslagfunctie - Met Computer - Indoor Cycle

Om veel intensieve trainingen thuis te kunnen doen, is het fijn om de mogelijkheid te hebben om op een comfortabele en stabiele spinningfiets te stappen. Dit is precies wat de VirtuFit Etappe 1 - Spinbike is. Deze spinningbike heeft een goed zwaar vliegwiel die met 22 kg voor een zeer goede weerstand zorgt. Met de trainingscomputer kun je je afstand, tijd, hartslag en calorieverbruik heel eenvoudig in de gaten houden tijdens je workout. Ook kun je de fiets perfect afstemmen om zo de optimale houding te genereren. Doordat deze fiets wordt aangedreven door een V-belt in plaats van een ketting heeft deze minder onderhoud nodig en maakt deze ook veel minder lawaai dan een spinningbike met een gewone ketting. De bijgeleverde dvd staat vol met handige workouts waarmee je samen met een trainer de grenzen opzoekt.

Wat vinden we goed aan de VirtuFit Etappe 1 - Spinbike

VirtuFit Etappe 1 - Hartslagfunctie - Met Computer - Indoor Cycle

De aandrijving van de VirtuFit Etappe 1 - Spinbike wordt door een V-belt geregeld. Deze is zeer stevig en heeft geen olie nodig zoals een ketting dat heeft. Hierdoor gaat deze veel langer meer. Daarnaast is de VirtuFit Etappe 1 - Spinbike door dit type aandrijving ook veel stiller en kun je dus in alle rust trainen. 
 
Het vliegwiel van de VirtuFit Etappe 1 - Spinbike is 22 kg en is daardoor uitermate geschikt om intensieve trainingen mee te doen. Je kunt zelf de weerstand aanpassen door aan de knop te draaien. Zo kun je dus een training helemaal aanpassen naar hoe zwaar jij deze wilt.
 
Het zadel en stuur van de VirtuFit Etappe 1 - Spinbike zijn te verstellen. Hierdoor kun je de fiets helemaal naar je eigen wensen aanpassen en ervoor zorgen dat je altijd de perfecte houding hebt tijdens het fietsen. 
 
Het is naast fietsen ook mogelijk om met de VirtuFit Etappe 1 - Spinbike te wielrennen en crossen. Zo kun je dus meerdere workouts doen en heb je een multifunctionele fiets. 
 
De VirtuFit Etappe 1 - Spinbike komt met een trainingscomputer. Op deze computer kun je allerlei informatie tijdens het fietsen aflezen. Zo kun je exact zien hoe het ervoor staat met je conditie. 
 
Bij de VirtuFit Etappe 1 - Spinbike krijg je ook een DVD met spinninglessen. Hier staan verschillende workouts op en kun je samen met een trainer het optimale uit je training halen op de spinningfiets. 
 
De VirtuFit Etappe 1 - Spinbike is ook uitgerust met een hartslagmeter. Via de trainingscomputer kun je zien hoe deze zich ontwikkelt tijdens de training. 
 
Doordat de VirtuFit Etappe 1 - Spinbike voorzien is van handige transportwieltjes is deze heel makkelijk te verplaatsen. Zo kun je deze dus makkelijk aan de kant zetten wanneer je de VirtuFit Etappe 1 - Spinbike even niet gebruikt.


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews

Wat vinden we minder goed

VirtuFit Etappe 1 - Hartslagfunctie - Met Computer - Indoor Cycle
De weerstand van de VirtuFit Etappe 1 - Spinbike is enkel handmatig in te stellen met een draaiknop.
 
Computer van de VirtuFit Etappe 1 - Spinbike had wat meer uitgebreid mogen zijn. Je kunt maar een paar metingen bekijken, dit had wel wat uitgebreider gemogen.
 
Het stuur is niet horizontaal te verstellen. Dit is voor iemand die wat langer is wel een beetje lastig. Ook de trappers zijn niet te verstellen. 
 
Met €499 is de VirtuFit Etappe 1 - Spinbike best een prijzige spinningbike, maar hier krijg je wel een goede kwaliteit fiets voor terug. Het is even diep in de buidel tasten hiervoor. 

Voor- en nadelen

Voordelen
 • Aandrijving met V-belt, onderhoudsarm
 • Vliegwiel van 22 kg voor intensieve workouts
 • Weerstand aanpassen met draaiknop
 • Relatief stille spinningbike door aandrijving
 • Comfortabel en makkelijk aan te passen naar eigen voorkeur
 • Trainingscomputer om tijdens het fietsen informatie af te lezen
 • Toeclips
 • Handige dvd met trainingsvideo’s
 • Transportwielen om de spinningbike te verplaatsen
Nadelen
 • Relatief dure spinningbike
 • Weerstand enkel handmatig in te stellen
 • Niet veel trainingsprogramma’s

Advies voor kopers

Mocht je een nieuwe spinningbike willen kopen, is het verstandig om te bedenken welk type fiets je nodig bent. Ben je namelijk een beginner dan heb je niet zo’n heel zwaar vliegwiel nodig. Je kunt je dan prima redden met een lichter vliegwiel, als je graag intensievere trainingen wilt doen, zul je weer voor een zwaarder vliegwiel moeten gaan. Let dan ook vooral goed op of de spinningbike zwaar genoeg is, zodat deze voldoende stabiliteit biedt. Probeer daarom een spinningbike eerst altijd even uit om zeker te weten dat deze bij je wensen aansluit. Er zijn meerdere speciaalzaken waar je de VirtuFit Etappe 1 - Spinbike uit kunt proberen.

Conclusie

VirtuFit Etappe 1 - Hartslagfunctie - Met Computer - Indoor Cycle

De VirtuFit Etappe 1 - Spinbike is een zeer goede spinningfiets voor iedereen die wat intensiever wil fietsen. Deze spinningfiets is uitgerust met een trainingscomputer en je krijgt er ook nog eens een DVD met workouts bij. Je moet wel wat geld neerleggen voor deze VirtuFit Etappe 1 - Spinbike aangezien deze €499 kost. Dankzij het vliegwiel van 22 kg kun je er goede zware trainingen mee doen.


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews

VirtuFit Etappe 1 - Hartslagfunctie - Met Computer - Indoor Cycle

© 2023 Beste Spinningfiets, onderdeel van mshops.
Bekijk ook onze andere producten