De vidaXL Spinningfiets met hartslagsensoren zwart en rood review

Beoordeling: (3.5/5)

De vidaXL Spinningfiets met hartslagsensoren zwart en rood: Een compacte en stevige spinningfiets, ideaal voor thuissporters

Als je graag op elk moment van de dag thuis wilt kunnen trainen, dan kan de vidaXL Spinningfiets met hartslagsensoren zwart en rood een goed fitnessapparaat zijn om in huis te halen. Deze spinningfiets is zeer compleet en toch qua formaat mooi compact. Het is daarmee een hele goede spinningfiets voor bij je thuis. Het zadel is makkelijk te verstellen en je kunt de intensiteit van je training makkelijk aanpassen naar verschillende weerstandsniveaus. De trainingscomputer heeft meerdere functies om een goede en efficiënte training te bieden aan de gebruiker. Het is een LCD scherm waarop je veel informatie kunt aflezen tijdens je training. Zo wordt de snelheid, afstand, verbrande calorieën en de afgelegde kilometers weergeven. De anti-slip pedalen met riemen zorgen ervoor dat je voet comfortabel op de pedaal blijft. De aandrijving geschiedt met een rubberen riemaandrijving. Dit zorgt voor een stabiele en rustige work-out ervaring. 

De belangrijkste kenmerken

Goed om rekening mee te houden voordat je een aankoop doet.

Gewicht 40 kg
Gewicht vliegwiel 15 kg
Afmetingen 97 x 46 x 108 cm
Maximale belasting 100 kg
Aandrijving Rubberen riemaandrijving
Pedaaltype Anti-slip pedalen met riemen
Trainingscomputer Ja

Wat vinden we goed aan de vidaXL Spinningfiets met hartslagsensoren zwart en rood

vidaXL Spinningfiets met hartslagsensoren zwart en rood

Het vliegwiel van 15 kg geeft je de mogelijkheid om intensieve work-outs te doen. Je kunt zelf instellen hoe zwaar je wilt trainen. 
 
Het is een compacte spinningfiets die niet te al te veel ruimte in neemt. Om je de mogelijkheid te geven de vidaXL Spinningfiets met hartslagsensoren zwart en rood te verplaatsen, zijn er transportwieltjes aangebracht aan de voorkant van de fiets.  
 
De trainingscomputer op de vidaXL Spinningfiets met hartslagsensoren zwart en rood geeft je heel veel informatie tijdens je training. Denk hierbij aan de tijd dat je al bezig bent, de snelheid, afstand en het aantal verbrande calorieën. 
 
Je hebt de mogelijkheid om een bidon op de fiets in de houder te plaatsen. Deze is gemonteerd aan het frame op een plek waardoor je er heel makkelijk bij kunt om tijdens het trainen wat te drinken. 
 
De pedalen van de vidaXL Spinningfiets met hartslagsensoren zwart en rood zijn anti-slip en zijn voorzien van riempjes. Hierdoor kun je ook met gewone sportschoenen op deze spinningfiets en hoef je niet bang te zijn dat je van de pedalen afglijd. 
 
Het frame is gemaakt van staal. Dit zorgt ervoor dat het een stevige spinningfiets is die lange tijd mee zal gaan. De zwart met rode kleur maakt het ook een zeer stoere fiets om te zien.
 
Hoewel het een compacte fiets is, is het maximaal belastbare gewicht wel 100 kg. Hierdoor is het geschikt voor veel verschillende thuissporters.      
 
De aandrijving is een rubberen riemaandrijving. Hierdoor heb je een gladde en rustige training die ook heel stabiel voelt. 
 
De vidaXL Spinningfiets met hartslagsensoren zwart en rood is voorzien van een noodstopknop. Deze knop is zo gemonteerd dat deze binnen handbereik is.
 
Op de handvatten van de vidaXL Spinningfiets met hartslagsensoren zwart en rood zijn hartslagsensoren geplaatst. Deze kunnen tijdens je training je hartslag meten.


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews

Wat vinden we minder goed

vidaXL Spinningfiets met hartslagsensoren zwart en rood
Het is een spinningfiets die niet echt geschikt is voor hele lange mensen. Dit is omdat het een best compacte fiets is en als je langer bent je moeilijker weg kunt komen met je benen. 
 
De vidaXL Spinningfiets met hartslagsensoren zwart en rood is niet voorzien van Bluetooth. Je kunt dus niet met je smartphone of tablet een app gebruiken in samenwerking met de fiets om je training te optimaliseren. 
 
Voor een simpele fiets, moet je toch best wat geld neerleggen. Je krijgt wel een aantal leuke functies terug, maar er zijn andere merken die meer bieden voor dezelfde prijs.
 
De vidaXL Spinningfiets met hartslagsensoren zwart en rood is wel compact, maar het is niet mogelijk om deze in te klappen en op te bergen. Je bent dus altijd wel ruimte kwijt.

Voor- en nadelen

Voordelen
 • Vliegwiel van 15 kilo voor goede workouts
 • Weerstand aanpassen met knop op frame
 • Weerstand door middel van wrijving-weerstandsysteem
 • Ergonomische ontwerp, stuur en zadel te verstellen
 • Uitgebreide trainingscomputer voor informatie
 • Anti-slip pedalen met riempjes
 • Compacte spinningfiets
 • Makkelijk verplaatsbaar dankzij transportwieltjes
 • Noodknop om direct te stoppen
 • Hartslagsensoren op handvatten
Nadelen
 • Niet voor lange mensen
 • Niet inklapbaar om ruimte te besparen
 • Geen bluetooth functie voor koppeling

Advies voor kopers

Als voor een spinningfiets voor jou de compactheid ervan heel belangrijk is, dan is de vidaXL Spinningfiets met hartslagsensoren zwart en rood een goede optie om te bekijken. Dit is een relatief kleine spinningfiets die aan te passen is aan verschillende lengtes. Het zadel en het stuur is horizontaal en verticaal te verstellen. De spinningfiets is verder voorzien van een goede trainingscomputer waarop je tijdens de work-out allerlei informatie kunt bekijken. De handvatten zijn voorzien van sensoren die tijdens het fietsen je hartslag kunnen opmeten. Zo weet je precies hoe het ervoor staat met je lichaam tijdens de training en kan helpen bij je trainingsprogramma. De anti-slip pedalen met riempjes zorgen ervoor dat je met elk type schoen gewoon kunt trainen en je niet bang hoeft te zijn dat je van de pedaal af zal glijden.

Conclusie

vidaXL Spinningfiets met hartslagsensoren zwart en rood

Als spinningfiets voor een beginnende thuissporter is de vidaXL Spinningfiets met hartslagsensoren zwart en rood zeker geen verkeerde keuze. De fiets is compact en biedt genoeg weerstand om een zwaardere training op te doen. Het is een stevige en stoere spinningfiets die ruimte inneemt, maar wel een van de compactste spinningfietsen op de markt is. Als je naar de functies kijkt, is de vidaXL Spinningfiets met hartslagsensoren zwart en rood wel een redelijk prijzige spinningfiets, maar je haalt wel kwaliteit in huis met deze fiets.


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews

vidaXL Spinningfiets met hartslagsensoren zwart en rood

© 2022 Beste Spinningfiets, onderdeel van mshops.
Bekijk ook onze andere producten