De Tunturi Cardio Fit S30 Sprinterbike review

Beoordeling: (4/5)

De Tunturi Cardio Fit S30 Sprinterbike: De spinningfiets om ook thuis perfect je conditie op peil te kunnen houden

Voor iedereen die thuis heerlijk wil kunnen sporten zoals dat in een gym ook kan, is de Tunturi Cardio Fit S30 Sprinterbike een zeer goede manier om aan je conditie te werken. Deze spinningfiets is zeer uitgebreid, biedt allerlei functies om een goede work-out te doen en biedt je daarnaast ook de mogelijkheid om informatie over de staat van je lichaam te verkrijgen. Het is een zeer ergonomisch ontworpen fiets welke helemaal is af te stellen naar hoe jij het wilt. Je hebt de mogelijkheid om zelf te bepalen hoe zwaar je de spinningfiets tijdens je work-out wil hebben staan. Je hebt een vliegwiel van maar liefst 18 kg tot je beschikking en daardoor kun je een goede intensieve training doen op deze spinningfiets. Verder is de fiets voorzien van een simpele trainingscomputer. Hierop kun je een aantal parameters bekijken tijdens het fietsen.

De belangrijkste kenmerken

Goed om rekening mee te houden voordat je een aankoop doet.

Gewicht 49 kg
Gewicht vliegwiel 18 kg
Afmetingen 116 x 50.5 x 112.5 cm
Maximale belasting 135 kg
Aandrijving Handmatig
Pedaaltype Universeel
Trainingscomputer Ja

Wat vinden we goed aan de Tunturi Cardio Fit S30 Sprinterbike

Tunturi Cardio Fit S30 Sprinter Bike

Met 49 kg is de Tunturi Cardio Fit S30 Sprinterbike een zware fiets die stabiel is als je een zware work-out wilt doen. Je hoeft dan niet bang te zijn dat je omvalt door de beweging.  
 
De Tunturi Cardio Fit S30 Sprinterbike is voorzien van een vliegwiel van 18 kg waardoor je heel goed een zware training kunt doen. Dit gewicht maakt ook dat je veel keuze hebt uit het type training dat je wilt doen, licht of zwaar. 
 
Deze spinningfiets is voorzien van een simpele trainingscomputer. Hierop kun je veel informatie vinden over je work-out. Je kunt bijvoorbeeld de tijd, snelheid en het calorieverbruik bekijken.   
 
Doordat de Tunturi Cardio Fit S30 Sprinterbike zeer ergonomisch ontworpen is, is het een fiets waarop je heel goed in de juiste houding kunt zitten. Dit is vooral omdat zowel het zadel als het stuur makkelijk aan te passen is. Zo heb je dus een fiets die je helemaal naar de lengte van je lichaam aan kunt passen binnen een paar seconden.   
 
Er zijn maar liefst 32 trainingsniveaus waarop je kunt trainen met de Tunturi Cardio Fit S30 Sprinterbike. 
 
Universele pedalen maken dat je er met allerlei soorten schoenen op kunt zitten. Het is dus niet nodig om speciale schoenen voor de pedalen aan te schaffen. 
 
Het is een relatief grote fiets waardoor het maximaal belastbaar gewicht 135 kg is. Ook als je meer weegt, is dit dus een prima spinningfiets voor thuis.       
 
De Tunturi Cardio Fit S30 Sprinterbike is een spinningfiets die als instapmodel zeer compleet is en toch goed betaalbaar is.  
 
Als je de Tunturi Cardio Fit S30 Sprinterbike zijn de transportwieltjes heel makkelijk om te gebruiken. Je hoeft de 49 kg wegende spinningfiets niet op te tillen, maar rijdt deze gewoon simpel weg.
 
De Tunturi Cardio Fit S30 Sprinterbike is voorzien van een noodstopknop. Dit is wel zo fijn als je de fiets direct wilt stoppen.


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews

Wat vinden we minder goed

Tunturi Cardio Fit S30 Sprinter Bike
De Tunturi Cardio Fit S30 Sprinterbike is niet inklapbaar. Aangezien het een relatief grote fiets is, zal deze best veel ruimte in beslag nemen. Het is dus enigszins onhandig dat deze niet ingeklapt kan worden. 
 
Het is niet mogelijk om de fiets via Bluetooth met je telefoon of tablet te koppelen. Je bent dus afhankelijk van alles wat de fiets zelf te bieden heeft.
 
De Tunturi Cardio Fit S30 Sprinterbike heeft niet de mogelijkheid om je hartslag te meten. Als je dit tijdens de trainingen wilt meten, zul je dus zelf een aparte hartslagmeter aan moeten schaffen.

Voor- en nadelen

Voordelen
 • Handmatige aandrijving
 • Vliegwiel van 18 kilo voor zware workouts
 • Weerstand aanpassen met knop op frame
 • Weerstand door middel van magneet
 • Ergonomische ontwerp, stuur en zadel eenvoudig verstellen
 • Eenvoudige trainingscomputer voor informatie
 • Universele pedalen
 • Betaalbare en complete spinningfiets
 • Makkelijk verplaatsbaar met transportwieltjes
 • Noodknop om direct te stoppen
Nadelen
 • Niet inklapbaar om ruimte te besparen
 • Geen bluetooth functie voor koppeling
 • Geen hartslagmeter op fiets

Advies voor kopers

Mocht je een zeer complete spinningfiets zoeken, kijk dan niet verder. De Tunturi Cardio Fit S30 Sprinterbike is een zeer geschikte spinningfiets voor thuis waarbij je heel veel mogelijkheden hebt om goede en ook intensieve trainingen te voltooien. Het is een relatief grote spinningfiets die een maximaal belastbaar gewicht heeft van 135 kg. Je hebt een vliegwiel van 18 kg wat er voor zorgt dat je zo zwaar kunt trainen als je zelf wilt. De weerstand is handmatig aan te passen middels een draaiknop. Je hebt dus zelf de intensiteit van je training in handen. De fiets is ook voorzien van een noodstopknop als je de fiets in 1 keer wil stoppen. Zoek je dus een fijne spinningfiets die geschikt is voor bij jou thuis, dan kan de Tunturi Cardio Fit S30 Sprinterbike zomaar de beste spinningfiets voor jou zijn.

Conclusie

Tunturi Cardio Fit S30 Sprinter Bike

De Tunturi Cardio Fit S30 Sprinterbike is een zeer goede spinningfiets die je tijdens donkere en koude dagen kan helpen je conditie op peil te houden. Ook als je ‘s avonds laat of ‘s ochtends vroeg wilt trainen, maar de fitnesscentra dicht zijn, kan de Tunturi Cardio Fit S30 Sprinterbike voor de juiste oplossing zorgen. Je kunt zelf bepalen hoe zwaar je wilt trainen en dat maakt het een goede fiets voor heel veel verschillende type thuissporters. Doordat de Tunturi Cardio Fit S30 Sprinterbike voorzien is van transportwielen kun je deze makkelijk verplaatsen wanneer dit nodig is.


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews

Tunturi Cardio Fit S30 Sprinter Bike

© 2022 Beste Spinningfiets, onderdeel van mshops.
Bekijk ook onze andere producten