De Spinningfiets - Race Magnetic Home - FitBike review

Beoordeling: (4/5)

Race Magnetic Home - FitBike: Een prima instapmodel voor de regelmatige fietser

Voor een spinningbike waarmee je prima thuis kunt trainen, is de Spinningfiets - Race Magnetic Home - FitBike een zeer goede keuze. Dit is een instapmodel waarmee je thuis goed kunt trainen. Deze spinningfiets wordt met een handige trainingscomputer geleverd. Zo kun je tijdens je trainingen in de gaten hoe je lichaam zich houdt en kun je hier desnoods je training op aanpassen. De spinningfiets is van goede kwaliteit materialen gemaakt en gaat daardoor geruime tijd mee. De Spinningfiets - Race Magnetic Home - FitBike  is voorzien van een magneet die de weerstand van de fiets bepaalt. U kunt door de draaiknop te bedienen de stand van de magneet aanpassen en zo de weerstand lichter of zwaarder maken. Zo kunt u precies trainen naar gelang wat uw lichaam aankan.  

De belangrijkste kenmerken

Goed om rekening mee te houden voordat je een aankoop doet.

Gewicht 50 kg
Gewicht vliegwiel 20 kg
Afmetingen 122 x 54 x 124 cm
Maximale belasting 125 kg
Aandrijving V-belt
Pedaaltype Toeclips
Trainingscomputer Ja

Race Magnetic Home - FitBike in één oogopslag

FitBike Race Magnetic Home - Indoor Cycle - Fitness Fiets - Incl. Trainingscomputer - Magnetisch weerstandsysteem - Exercise Bike

De Spinningfiets - Race Magnetic Home - FitBike is een goede fiets als je een instapmodel zoekt. Deze fiets is van hoogwaardige kwaliteit materialen gemaakt en zal hierdoor een zeer lange levensduur hebben. Er zit een hele handige trainingscomputer op de Spinningfiets - Race Magnetic Home - FitBike. Hierop kun je eenvoudig tijdens het trainen de trainingstijd, totale afstand, aantal rotaties per minuut en een indicatie van het aantal verbrande calorieën in de gaten houden. Dit is juist handig omdat je zo je training op deze metingen aan kunt passen. De Spinningfiets - Race Magnetic Home - FitBike heeft een zeer ergonomisch ontwerp en is perfect aan te passen aan jouw lichaam. Zo kun je ervoor zorgen dat je de juiste houding aanneemt tijdens het fietsen.

Wat vinden we goed aan de FitBike Race Magnetic Pro

FitBike Race Magnetic Home - Indoor Cycle - Fitness Fiets - Incl. Trainingscomputer - Magnetisch weerstandsysteem - Exercise Bike

De aandrijving van de Spinningfiets - Race Magnetic Home - FitBike gebeurt met een V-belt. Hierdoor heb je een systeem wat een zeer lange levensduur heeft en daarnaast weinig onderhoud nodig heeft.
 
Door de V-belt aandrijving is de Spinningfiets - Race Magnetic Home - FitBike een fiets die weinig tot geen lawaai maakt tijdens het fietsen. Hierdoor kunt u in alle rust trainen.
 
Qua weerstand heb je met de Spinningfiets - Race Magnetic Home - FitBike de beschikking over een vliegwiel van 20 kg. Dit is een prima weerstand hoogte en is voor iemand die een beginner is of al wel wat ervaring heeft, prima. 
 
Met 50 kg is het een spinningfiets die gemiddeld is qua gewicht. Je kunt er met dit gewicht vanuit gaan dat de Spinningfiets - Race Magnetic Home - FitBike genoeg stabiliteit heeft om een zwaardere training aan te kunnen.
 
De Spinningfiets - Race Magnetic Home - FitBike is gemaakt van goede kwaliteit materialen en gaat hierdoor lang mee. 
 
Je kunt de Spinningfiets - Race Magnetic Home - FitBike heel eenvoudig afstellen naar je eigen voorkeuren. Het zadel en het stuur zijn beiden in hoogte en lengte te verstellen. Zo kun je of je nu lang of wat kleiner bent, goed op de Spinningfiets - Race Magnetic Home - FitBike fietsen. 
 
De Spinningfiets - Race Magnetic Home - FitBike heeft een handige trainingscomputer. Hier kun je allerlei informatie op aflezen als je met je workout bezig bent. Op deze manier kun je dan je training aanpassen op je lichaam.  
 
Om de Spinningfiets - Race Magnetic Home - FitBike te verplaatsen, zijn er wieltjes aan de voorkant van de fiets geplaatst. Hiermee kun je de fiets heel simpel ergens anders neer zetten als je dat wilt.


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews

Wat vinden we minder goed

FitBike Race Magnetic Home - Indoor Cycle - Fitness Fiets - Incl. Trainingscomputer - Magnetisch weerstandsysteem - Exercise Bike
De Spinningfiets - Race Magnetic Home - FitBike is best een prijzige fiets met €549. Je krijgt hiermee wel een goede kwaliteit fiets, maar het is wel een hoog bedrag. 
 
De weerstand van de Spinningfiets - Race Magnetic Home - FitBike is enkel handmatig in te stellen door middel van een draaiknop.  
 
Bij de Spinningfiets - Race Magnetic Home - FitBike zit geen hartslagmeter. Dit is wel jammer omdat je op deze manier heel goed kunt zien welk effect de training hierop heeft. 
 
De Spinningfiets - Race Magnetic Home - FitBike is niet in en uit te klappen. Hierdoor zal deze nog best wat ruimte innemen als je deze wilt opbergen. Als je wat minder ruimte in huis hebt, is dit wel iets om goed over na te denken.
 
De Spinningfiets - Race Magnetic Home - FitBike is enkel uitgerust met 1 trainingsniveau. Je kunt dus alleen door de weerstand te veranderen je training aanpassen. 

Voor- en nadelen

Voordelen
 • Onderhoudsarme V-belt aandrijving
 • 20 kg vliegwiel voor de wat zwaardere trainingen
 • Met magneetrem de weerstand aanpassen
 • Stille spinningfiets
 • Fiets helemaal aan te passen aan eigen lengte
 • Prima gewicht fiets voor goede stabiliteit
 • Toeclips
 • Beugels aan het stuur met goede grip
 • Fiets makkelijk verplaatsen met wieltjes
Nadelen
 • Prijzige spinningfiets
 • Met draaiknop weerstand handmatig aanpassen
 • Geen hartslagmeter
 • Niet op te vouwen om op te bergen
 • 1 trainingsniveau

Advies voor kopers

Wanneer je van plan bent een spinningbike in huis te halen, zul je deze eerst moeten proberen. Het kan namelijk zijn dat een bepaalde fiets niet geschikt is voor jou en dan is het jammer als je deze al gekocht hebt. De Spinningfiets - Race Magnetic Home - FitBike is een zeer comfortabele fiets waar eigenlijk iedereen wel op weg fietst, maar voor de zekerheid kun je deze beter toch even testen. Bedenk ook voor jezelf welk type spinningfiets je nodig bent. Wil je een instapmodel dan is deze perfect.

Conclusie

FitBike Race Magnetic Home - Indoor Cycle - Fitness Fiets - Incl. Trainingscomputer - Magnetisch weerstandsysteem - Exercise Bike

Kortom, de Spinningfiets - Race Magnetic Home - FitBike is een super instapmodel fiets en is geschikt voor regelmatig gebruik. Het vliegwiel van 20 kg geeft je genoeg weerstand om een relatief zware training te kunnen doen op de fiets. Het gewicht van 50 kg zorgt dan weer voor de nodige stabiliteit tijdens het fietsen. Doordat de Spinningfiets - Race Magnetic Home - FitBike geen kettingaandrijving is, is deze stiller dan de meeste spinningfietsen. Daarnaast zorgt het V-belt systeem er ook voor dat je niet constant de ketting hoeft te oliën. Hierdoor ben je dus niet al te veel tijd kwijt aan het onderhoud van de fiets en kun je dit weer besteden op de fiets.


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews

FitBike Race Magnetic Home - Indoor Cycle - Fitness Fiets - Incl. Trainingscomputer - Magnetisch weerstandsysteem - Exercise Bike

© 2023 Beste Spinningfiets, onderdeel van mshops.
Bekijk ook onze andere producten