De Spinningbike - Senz Sports S2000 review

Beoordeling: (4/5)

De Spinningbike - Senz Sports S2000: Beginnen met spinning was nog nooit zo makkelijk

Het merk Senz sports is een relatief bekend merk dat goede fitnessapparaten maakt om thuis mee aan de slag te gaan. Dit is ook het geval met de Spinningbike - Senz Sports S2000. Deze spinningfiets is perfect als je wilt beginnen met spinning thuis en daarvoor een goede kwaliteit fiets in huis wilt halen. Voor de beginnende thuissporter is de Spinningbike - Senz Sports S2000 een goede keuze en het ontwerp is ook nog eens heel strak en mooi. De zwarte poedercoating van het frame maakt dat het een stoere spinningfiets is. Het gewicht van deze spinningfiets is 28 kg en kan een persoon tot 100 kg dragen. Een sterke magneet bepaalt bij de Spinningbike - Senz Sports S2000 de weerstand en deze is aan te passen met de weerstandsknop die op het frame geplaatst is.

De belangrijkste kenmerken

Goed om rekening mee te houden voordat je een aankoop doet.

Gewicht 28 kg
Gewicht vliegwiel 6 kg
Afmetingen 104 x 20 x 85.5 cm
Maximale belasting 100 kg
Aandrijving V-belt
Pedaaltype Toeclips
Trainingscomputer Ja

De Spinningbike - Senz Sports S2000 in één oogopslag

Senz Sports S2000 - Indoor Cycle - Fitness Fiets - Incl. Trainingscomputer - Magnetisch weerstandsysteem - Exercise Bike voor thuis

Deze Spinningbike - Senz Sports S2000 is een spinningfiets die tot de betaalbare groep spinningfietsen behoort. Je krijgt hiervoor wel een goede kwaliteit fiets voor terug en zult als beginnend thuissporter je prima kunnen vermaken met de spinningfiets. Aangezien de fiets 28 kg weegt, heeft deze genoeg gewicht om een redelijk intensieve work-out aan te kunnen. De weerstand van de Spinningbike - Senz Sports S2000 kan handmatig worden aangepast met de weerstandsknop en hiermee bedien je de magneet die de weerstand creëert. Het voordeel van een systeem met een magneet is dat je hierdoor nagenoeg geen onderhoud hoeft te plegen aan de fiets en de Spinningbike - Senz Sports S2000 ook weinig tot geen lawaai maakt. De aandrijving van deze spinningfiets gebeurt door middel van een V-belt wat bijdraagt aan het beperken van het geluid dat de fiets maakt.

Wat vinden we goed aan de Spinningbike - Senz Sports S2000

Senz Sports S2000 - Indoor Cycle - Fitness Fiets - Incl. Trainingscomputer - Magnetisch weerstandsysteem - Exercise Bike voor thuis

De aandrijving van de Spinningbike - Senz Sports S2000 gebeurt met een V-belt. Dit is een onderhoudsarme en geruisloze manier van aandrijving. Je zult hierdoor veel minder onderhoud hebben dan bij een aandrijving met een ketting het geval is.  
 
Dankzij de weerstandsknop kun je handmatig zelf aanpassen hoeveel weerstand je wilt hebben tijdens het fietsen. De sterke magneet kan met de knop van stand veranderd worden. 
 
De Spinningbike - Senz Sports S2000 is voorzien van een Bluetooth ontvanger. Hierdoor kun je je smartphone of tablet aan de fiets koppelen. Als je een bepaalde app wilt gebruiken, kun je deze eenvoudig aan je spinningfiets koppelen. 
 
De spinningfiets is zo ontworpen dat deze in meerdere posities in te stellen is. Als je de spinningfiets op je lengte aan wilt passen, dan is dat heel eenvoudig te realiseren. Zowel het zadel als het stuur is gewoon te verstellen om de hele fiets te kunnen afstellen op jouw persoonlijke wensen.   
 
Handsensoren op het stuur kunnen je hartslag meten, of in ieder geval een indicatie geven. Dit kun je dan weer terug bekijken in de (sport) app die je gebruikt dankzij de Bluetooth verbinding. 
 
Op de Spinningbike - Senz Sports S2000 zelf zit een eenvoudige trainingscomputer die een aantal dingen aan kan geven. Dit zijn de afstand, snelheid, calorieverbruik, RPM, hartslag en tijd.
 
Aangezien je tijdens het fietsen graag je voeten op de pedalen wilt houden, heeft de Spinningbike - Senz Sports S2000 toeclips. Deze zijn gewoon te gebruiken met normale sportschoenen en hoef je dus niet perse wielrenschoenen aan te schaffen.       
 
De Spinningbike - Senz Sports S2000 is relatief betaalbaar en je krijgt wel waar voor je geld. Het is een betaalbare spinningfiets voor iedere beginnende thuissporter.   
 
Een groot pluspunt is ook dat de Spinningbike - Senz Sports S2000 voorzien is van transportwieltjes. Dit maakt het zeer eenvoudig om de spinningfiets op te bergen na je gebruik of deze op een andere plek neer te zetten. 


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews

Wat vinden we minder goed

Senz Sports S2000 - Indoor Cycle - Fitness Fiets - Incl. Trainingscomputer - Magnetisch weerstandsysteem - Exercise Bike voor thuis
Het vliegwiel van de Spinningbike - Senz Sports S2000 is niet heel zwaar met 6 kg en dat maakt dat je niet echt een hele zware work-out kunt doen. Je bent dus wel iets gelimiteerd in je training, maar als beginner heb je misschien nog niet zo’n zwaar vliegwiel nodig. 
 
Deze spinningfiets 1 enkel trainingsprogramma en dat is misschien wel wat te weinig. Je hebt dus niet de mogelijkheid om te variëren in je training. 
 
De Spinningbike - Senz Sports S2000 is ook niet in te klappen en kan daardoor niet makkelijk opgeborgen worden. Je zult dus altijd het volledige apparaat in een kamer hebben staan.

Voor- en nadelen

Voordelen
 • Goede en onderhoudsarme V-Belt aandrijving
 • Vliegwiel van 6 kilo voor goede workouts
 • Weerstand aanpassen met draaiknop op frame
 • Weerstand door middel van magneet
 • Ergonomische ontwerp, stuur en zadel eenvoudig verstellen
 • Handige trainingscomputer voor informatie
 • Toeclips
 • Betaalbaar instapmodel
 • Makkelijk verplaatsbaar met transportwieltjes
Nadelen
 • Relatief licht vliegwiel
 • Slechts 1 trainingsprogramma
 • Niet inklapbaar om op te bergen

Advies voor kopers

Als je een spinningfiets wilt die qua prijs niet te duur is, maar wel voor een beginnende sporter geschikt is, kan de Spinningbike - Senz Sports S2000 een geschikte keuze zijn. De spinningfiets heeft qua onderhoud weinig nodig dankzij de aandrijving met de V-Belt en de magnetische weerstand. De weerstand is met de knop op het frame aan te passen tijdens het spinnen. De Spinningbike - Senz Sports S2000 is makkelijk in gebruik en ook goed aan te passen aan jouw persoonlijke wensen als het op je houding aankomt. Het zadel en stuur kunnen beide in hoogte en lengte versteld worden. Een groot pluspunt is ook dat de Spinningbike - Senz Sports S2000 voorzien is van Bluetooth waardoor je je smartphone of tablet eraan kunt koppelen. 

Conclusie

Senz Sports S2000 - Indoor Cycle - Fitness Fiets - Incl. Trainingscomputer - Magnetisch weerstandsysteem - Exercise Bike voor thuis

De Spinningbike - Senz Sports S2000 is een prima spinningfiets die voor een goede prijs aangeboden wordt. Met het vliegwiel van 6 kg heeft een beginnende thuissporter al het nodige gewicht om een goede work-out te kunnen doen. De magneet waarmee de weerstand wordt bepaald is handmatig te bedienen en maakt het gebruik van de Spinningbike - Senz Sports S2000 heel eenvoudig. Doordat je je telefoon aan de fiets kunt koppelen door middel van Bluetooth kun je makkelijker extra trainingsprogramma’s toevoegen voor talloze complete work-out mogelijkheden voor op de spinningfiets.


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews

Senz Sports S2000 - Indoor Cycle - Fitness Fiets - Incl. Trainingscomputer - Magnetisch weerstandsysteem - Exercise Bike voor thuis

© 2023 Beste Spinningfiets, onderdeel van mshops.
Bekijk ook onze andere producten