De Spinningbike FitBike Race Magnetic Basic review

Beoordeling: (4/5)

De Spinningbike FitBike Race Magnetic Basic: Een instapmodel voor de fanantieke beginner

Mocht je net beginnen met spinnen en wil je dit graag thuis doen, dan kun je overwegen om de Spinningbike FitBike Race Magnetic Basic aan te schaffen. Deze spinningfiets is ideaal voor de beginnende spinner en geeft je wel de mogelijkheid om ook zwaardere trainingen te doen aangezien het vliegwiel goed zwaar is. FitBike staat bekend om haar magneetsystemen die ervoor zorgen dat de weerstand goed geregeld wordt. Je kunt erop rekenen dat de Spinningbike FitBike Race Magnetic Basic van goede kwaliteit is en ook lang meegaat doordat er goede kwaliteit materialen gebruikt zijn. De Spinningbike FitBike Race Magnetic Basic is zeer stabiel. Dit komt doordat de fiets 44 kg weegt en daardoor stevig en vast staat terwijl jij een intensieve training doet. 

De belangrijkste kenmerken

Goed om rekening mee te houden voordat je een aankoop doet.

Gewicht 44 kg
Gewicht vliegwiel 20 kg
Afmetingen 112 x 52 x 132 cm
Maximale belasting 115 kg
Aandrijving V-belt
Pedaaltype Toeclips
Trainingscomputer Ja

De Spinningbike FitBike Race Magnetic Basic in één oogopslag

FitBike Race Magnetic Basic - Indoor Cycle - Fitness Fiets - Incl. Trainingscomputer - Magnetisch weerstandsysteem - Sport fiets voor thuis

Wanneer je net begint met spinning en je dit gewoon op je gemak thuis wilt kunnen doen, is de Spinningbike FitBike Race Magnetic Basic de perfecte fiets voor jou. Deze fiets is met 44 kg een stabiele fiets waarop je prima een intensieve workout kunt doen. Je hoeft je hierbij niet druk te maken dat de fiets hiervoor niet stevig genoeg staat, want dat is dankzij de 44 kg wel het geval. Het vliegwiel van 20 kg geeft je genoeg weerstand om een goede zware training te doen en zo het uiterste uit jezelf te halen. De Spinningbike FitBike Race Magnetic Basic is van goede kwaliteit materialen gemaakt en heeft daardoor een goede levensduur. Dankzij de V-belt aandrijving is de fiets heel stil en zorgt de magneet ervoor dat je de weerstand perfect kunt afstellen. Dit moet je handmatig doen door middel van een draaiknop op de fiets.

Wat vinden we goed aan de FitBike Race Magnetic Pro

FitBike Race Magnetic Basic - Indoor Cycle - Fitness Fiets - Incl. Trainingscomputer - Magnetisch weerstandsysteem - Sport fiets voor thuis

Doordat de Spinningbike FitBike Race Magnetic Basic een V-belt heeft, heeft deze minder onderhoud nodig dan een kettingaandrijving. Deze moet je namelijk regelmatig oliën en dat hoeft dan weer niet bij een V-belt. 
 
De V-belt aandrijving maakt de Spinningbike FitBike Race Magnetic Basic een stille fiets en je zult deze amper horen tijdens het fietsen.
 
Het vliegwiel van 20 kg zorgt ervoor dat je zware trainingen kunt doen op de Spinningbike FitBike Race Magnetic Basic. De weerstand kun je dan zelf weer bepalen met de draaiknop.
 
Het gewicht van de Spinningbike FitBike Race Magnetic Basic is 44 kg en biedt genoeg stabiliteit en stevigheid om intensieve trainingen te kunnen uitvoeren. De kans dat de fiets omvalt of verplaatst is hierbij erg klein.
 
De Spinningbike FitBike Race Magnetic Basic is een goede kwaliteit spinningfiets waarvoor duurzame materialen zijn gebruikt. Dit verlengt de levensduur van dit product en kun je er nog jaren plezier van hebben. 
 
Het zadel en het stuur zijn makkelijk af te stellen naar jouw voorkeuren. Zo zorg je ervoor dat je op de juiste manier op de Spinningbike FitBike Race Magnetic Basic zit en je op de juiste manier je lichaam belast op de fiets. Doordat dit allemaal te verstellen is, is de Spinningbike FitBike Race Magnetic Basic te gebruiken door zowel lange als wat kleinere mensen. 
 
Het fijne is dat de Spinningbike FitBike Race Magnetic Basic uitgerust is met een trainingscomputer. Hierop kun je informatie aflezen als je aan het trainen bent op de fiets. Deze informatie kan je helpen in het correct samenstellen van je training. 
 
Op het moment dat je de Spinningbike FitBike Race Magnetic Basic even niet nodig bent, kun je deze middels de handige wielen aan de voorkant simpel verplaatsen. Zo kun je deze makkelijker opzij zetten wanneer dit nodig is.


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews

Wat vinden we minder goed

FitBike Race Magnetic Basic - Indoor Cycle - Fitness Fiets - Incl. Trainingscomputer - Magnetisch weerstandsysteem - Sport fiets voor thuis
Je betaalt voor de Spinningbike FitBike Race Magnetic Basic een bedrag van €449,- en dat is best aan de hoge kant voor een basis spinningfiets. Je krijgt hier wel een goede kwaliteit fiets voor terug, maar moet hiervoor wel dieper in de buidel tasten. 
 
Je moet met de draaiknop op de fiets de weerstand handmatig aanpassen. Dit is iets onhandig wanneer je aan het trainen bent. 
 
Er zit geen hartslagmeter bij de Spinningbike FitBike Race Magnetic Basic. Dit is jammer aangezien een hartslagmeter je veel informatie kan geven over de gesteldheid van je lichaam. 
 
Het is niet mogelijk om de Spinningbike FitBike Race Magnetic Basic in te klappen en zo op te bergen. De spinningbike zal dus aardig wat ruimte in beslag nemen en het is goed hier al over na te denken voor je er 1 aanschaft. 
 
Je hebt de beschikking over slechtst 1 trainniveau. 

Voor- en nadelen

Voordelen
 • V-belt aandrijving die minder onderhoud nodig heeft
 • Intensief trainen met het 20 kg vliegwiel
 • Weerstand zelf in te stellen
 • Fiets maakt nagenoeg geen lawaai
 • Aanpassen fiets kan zeer nauwkeurig
 • Genoeg stabiliteit door gewicht van 66 kg
 • Toeclips
 • Veel grip dankzij beugels
 • Wielen maken spinningfiets makkelijk te verplaatsen
Nadelen
 • Dure spinningfiets
 • Enkel handmatig weerstand aanpassen
 • Hartslagmeter niet bijgeleverd
 • Opvouwen niet mogelijk
 • 1 trainingsniveau

Advies voor kopers

Wanneer je er over nadenkt een spinningfiets te kopen, zul je hierbij goed moeten beslissen of je een spinningbike nodig hebt voor professionele trainingen of je prima met een instapmodel aan de slag kunt. Daarnaast wil je ook dat alles naar behoren werkt en je erop kunt vertrouwen dat je een stabiele en stevige fiets hebt om ook wat zwaardere trainingen te kunnen doen. De Spinningbike FitBike Race Magnetic Basic is zo’n fiets. Voordat je deze fiets aankoopt, is het wel verstandig dat je deze even uitprobeert. Zo weet je precies of het de juiste spinningfiets voor jou is.

Conclusie

FitBike Race Magnetic Basic - Indoor Cycle - Fitness Fiets - Incl. Trainingscomputer - Magnetisch weerstandsysteem - Sport fiets voor thuis

De Spinningbike FitBike Race Magnetic Basic is echt een goede spinningbike voor iedereen die net met spinning begint en dit ook graag thuis wil doen. De Spinningbike FitBike Race Magnetic Basic heeft een vliegwiel van 20 kg en een gewicht van 44 kg waarmee je prima zwaardere trainingen kunt doen. Het gewicht biedt je hier genoeg stabiliteit voor. De handige trainingscomputer geeft je de mogelijkheid om informatie tijdens je trainingen af te lezen. Wil je dus een goede spinbike voor een beginner, dan is de Spinningbike FitBike Race Magnetic Basic een hele goede keuze. Met €449 is deze wel wat aan de dure kant, maar je krijgt wel waar voor je geld.


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews

FitBike Race Magnetic Basic - Indoor Cycle - Fitness Fiets - Incl. Trainingscomputer - Magnetisch weerstandsysteem - Sport fiets voor thuis

© 2023 Beste Spinningfiets, onderdeel van mshops.
Bekijk ook onze andere producten