De FitBike Race Magnetic Pro - Spinningfiets review

Beoordeling: (4/5)

De FitBike Race Magnetic Pro - Spinningfiets: Een professionele spinningbike voor thuis

Als je graag een zeer professionele spinningbike wilt aanschaffen die net zo goed is als een spinningbike in de sportschool dan is de FitBike Race Magnetic Pro - Spinningfiets echt wat voor jou. Deze fiets is een echte topkwaliteit fiets die je voor professionele trainingen kunt gebruiken. Het design van deze fiets is zeer strak en is dankzij het gewicht een zeer stabiele fiets. Door het ontwerp is het een zeer stoere spinningfiets. Het top kwaliteit materiaal dat gebruikt is voor deze fiets zorgt ervoor dat deze een zeer lange levensduur. Aangezien deze FitBike Race Magnetic Pro - Spinningfiets geen ketting heeft, maar met een V-belt aangedreven wordt, is deze zeer stil en heeft de spinningbike ook niet zoveel onderhoud nodig als een fiets met een kettingaandrijving.

De belangrijkste kenmerken

Goed om rekening mee te houden voordat je een aankoop doet.

Gewicht 61 kg
Gewicht vliegwiel 22 kg
Afmetingen 119.5 x 25 x 99 cm
Maximale belasting 150 kg
Aandrijving V-belt
Pedaaltype Combi-pedalen
Trainingscomputer Nee

De FitBike Race Magnetic Pro - Spinningfiets in één oogopslag

FitBike Race Magnetic Pro - Indoor Cycle - Fitness Fiets - Professioneel - Magnetisch weerstandsysteem - Sport fiets voor intensief gebruik

De FitBike Race Magnetic Pro - Spinningfiets is een perfecte spinningfiets als je echt professionele workouts wilt doen. Dankzij het zware vliegwiel van 22 kg is dit mogelijk. Daarnaast weegt de FitBike Race Magnetic Pro - Spinningfiets zelf 61 kg en biedt daardoor de perfecte stabiliteit tijdens je trainingen. Bij een intensieve training beweeg je natuurlijk veel en dan wil je wel dat je spinningbike blijft staan. Met 61 kg zal deze niet snel omvallen of instabiel worden. De FitBike Race Magnetic Pro - Spinningfiets wordt niet standaard met trainingscomputer geleverd, maar deze is wel na te bestellen. De fiets is voorzien van combi-pedalen. Dit houdt in dat je zowel toe-clips als SPD pedalen tot je beschikking hebt. Dit type kan veel weerstand verdragen en is daardoor zeer geschikt voor een zware training.

Wat vinden we goed aan de FitBike Race Magnetic Pro - Spinningfiets

FitBike Race Magnetic Pro - Indoor Cycle - Fitness Fiets - Professioneel - Magnetisch weerstandsysteem - Sport fiets voor intensief gebruik

Het is een professionele spinningfiets die uitermate geschikt is voor zware trainingen.
 
Doordat de FitBike Race Magnetic Pro - Spinningfiets 66 kg weegt, is deze zeer stabiel. Ook als je op het hoogste weerstandsniveau traint, heeft deze nog genoeg gewicht om de FitBike Race Magnetic Pro - Spinningfiets stevig op haar plaats te houden. Hierdoor kun je optimaal trainen met de spinningbike. 
 
Het vliegwiel is zwaar met 22 kg en biedt daardoor de juiste weerstand om zwaar te trainen. Deze weerstand is handmatig aan te passen met een knop en zo kun je zelf bepalen hoe zwaar je wilt trainen. 
 
Zowel het stuur als het zadel zijn helemaal perfect af te stellen naar jouw lichaam. Het zadel is eenvoudig in hoogte en ook lengte te verstellen en het stuur is ook zowel in hoogte als in lengte aan te passen. Dit kan op de millimeter nauwkeurig gedaan worden. 
 
Het stuur is voorzien van verschillende beugels waardoor je in meerdere houdingen op de fiets kunt zitten. Zo kun je dus een houding aannemen die voor jou prettig is tijdens het fietsen. 
 
De aandrijving geschiedt via een V-belt en niet met een ketting. Hierdoor is de FitBike Race Magnetic Pro - Spinningfiets een veel stillere fiets. Daarnaast is de fiets hierdoor ook minder onderhoudsgevoelig. Bij een ketting moet je namelijk veel oliën, maar dat is met een V-belt niet nodig.   
 
De FitBike Race Magnetic Pro - Spinningfiets heeft ook handige transportwieltjes. Hierdoor kun je de fiets heel makkelijk verplaatsen wanneer nodig. 


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews

Wat vinden we minder goed

FitBike Race Magnetic Pro - Indoor Cycle - Fitness Fiets - Professioneel - Magnetisch weerstandsysteem - Sport fiets voor intensief gebruik
De FitBike Race Magnetic Pro - Spinningfiets is met €649 een dure spinningbike en zal niet voor iedereen aan te schaffen zijn. 
 
Helaas heeft de FitBike Race Magnetic Pro - Spinningfiets maar 1 enkel trainingsniveau en biedt dus niet verschillende trainingen. Enkel door de weerstand aan te passen, kun je de intensiteit van een training aanpassen. 
 
Je moet de weerstand van de FitBike Race Magnetic Pro - Spinningfiets zelf handmatig instellen. Dit is een beetje onhandig tijdens het trainen. 
 
Er zit geen trainingscomputer bij. Deze zul je apart moeten bij bestellen. Ook zit er geen hartslagmeter bij de FitBike Race Magnetic Pro - Spinningfiets. Dit is jammer, want dan zou je perfect je conditie bij kunnen houden tijdens het trainen. 
 
De FitBike Race Magnetic Pro - Spinningfiets is niet in elkaar te klappen. Hierdoor zal deze nog best wat ruimte innemen als je deze wilt opbergen. 

Voor- en nadelen

Voordelen
 • Aandrijving met V-belt hierdoor heb je minder onderhoud
 • Dankzij 22 kg vliegwiel geschikt voor zware trainingen
 • Weerstand aanpassen
 • Relatief stille spinningbike door V-belt
 • Zadel en stuur tot op de millimeter nauwkeurig aan te passen
 • Zware fiets zorgt voor veel stabiliteit
 • Combi-pedalen
 • Door beugels verschillende houdingen aan te nemen
 • Handige wieltjes om de fiets te verplaatsen
Nadelen
 • Relatief dure spinningbike
 • Weerstand enkel handmatig te veranderen
 • Geen trainingscomputer
 • Niet in te klappen en neemt dus relatief veel ruimte in
 • 1 trainingsniveau

Advies voor kopers

Als je graag een spinningbike wilt kopen, moet je voor jezelf bedenken hoe intensief je wilt trainen. Ben je een beginner, dan heb je natuurlijk een andere spinningfiets nodig dan wanneer je dit professioneel wilt beoefenen. De FitBike Race Magnetic Pro - Spinningfiets is een fiets voor de professionele spinner en doet niet veel onder voor een spinningfiets die je in de sportschool kunt vinden. Voor je overgaat tot de aankoop van een spinningbike is het goed deze wel even aan te passen. Wat voor de 1 een perfecte fiets is, hoeft dat voor een ander natuurlijk niet te zijn.

Conclusie

FitBike Race Magnetic Pro - Indoor Cycle - Fitness Fiets - Professioneel - Magnetisch weerstandsysteem - Sport fiets voor intensief gebruik

De FitBike Race Magnetic Pro - Spinningfiets is echt een topkwaliteit fiets die dankzij het design geschikt is voor professioneel gebruik. Het vliegwiel van 22 kg geeft je de mogelijkheid zeer zwaar op de fiets te trainen. De SPD pedalen en toe clips zorgen ervoor dat je met verschillende schoenen op de FitBike Race Magnetic Pro - Spinningfiets kunt stappen zonder problemen. Het is een van de beste spinningfietsen en is al een aantal keer tot de meest gewaardeerde fiets door consumenten gekozen.


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews

FitBike Race Magnetic Pro - Indoor Cycle - Fitness Fiets - Professioneel - Magnetisch weerstandsysteem - Sport fiets voor intensief gebruik

© 2023 Beste Spinningfiets, onderdeel van mshops.
Bekijk ook onze andere producten