De FitBike Race 3 review

Beoordeling: (4/5)

De FitBike Race 3 inclusief trainingscomputer: Een betaalbaar instapmodel voor intensieve trainingen

Als je op zoek bent naar een instapmodel spinningbike dan is de Spinningfiets FitBike Race 3 inclusief trainingscomputer mogelijk wat voor jou. Met deze fiets kun je prima thuis aan de slag en is heel eenvoudig te gebruiken. Door het doortrapsysteem heb jij keer op keer weer een hele efficiënte training op de FitBike Race 3. Deze spinningfiets is best zwaar en ook het vliegwiel zwaar genoeg om je fijne en intensieve workouts te kunnen bieden. Op de FitBike Race 3 kun je zeer intensieve trainingen doen en zo goed wat calorieën verbranden en afvallen. Door de stabiliteit van de FitBike Race 3 zit je zeer comfortabel en heb je ook echt het gevoel dat je tot het uiterste kunt gaan tijdens een training.

De belangrijkste kenmerken

Goed om rekening mee te houden voordat je een aankoop doet.

Gewicht 40 kg
Gewicht vliegwiel 18 kg
Afmetingen 124 x 40 x 120 cm
Maximale belasting 120 kg
Aandrijving Ketting
Pedaaltype Toeclips of SPD
Trainingscomputer Ja

Wat vinden we goed aan de FitBike Race 3

Spinningfiets FitBike Race 3 - incl. trainingscomputer

Als het om de aandrijving gaat, heeft de FitBike Race 3 een zeer sterke en slijtvaste ketting. Deze zal niet snel kapot gaan wat de spinningfiets dan weer duurzaam maakt. 
 
Het 18 kg zware vliegwiel zorgt er voor dat je goede workouts kunt doen om je conditie te verbeteren of calorieën te verbanden. Doordat de fiets 40 kg weegt, biedt deze je veel stabiliteit. Zo hoef je je tijdens het fietsen hier in ieder geval niet druk om te maken. 
 
Je kunt de weerstand van de FitBike Race 3 zelf aanpassen naar je eigen voorkeur. Dit kun je met een draaiknop doen. Deze draaiknop is daarnaast ook nog de noodrem als je per direct moet stoppen. 
 
Doordat de FitBike Race 3 voorzien is van een driedelige crank met dubbele kogellagers, zul je bij elke training soepel kunnen bewegen. 
 
Het stuur en zadel zijn verstelbaar en dus helemaal af te stellen op jouw persoonlijke voorkeuren. Zo kun je de fiets helemaal in de juiste positie zetten zodat je het meeste uit je trainingen kunt halen. Je zit op een top race zadel en ook heb je een racestuur op de FitBike Race 3 zitten. 
 
De trainingscomputer die op het stuur van de FitBike Race 3 zit, geeft je tijdens de training allerlei informatie. Zo kun je hier aflezen wat de trainingstijd is, de afstand, snelheid en het calorieverbruik. Hierdoor weet je precies hoe je training verloopt.     
 
Om je de nodige stevigheid te bieden, zijn de pedalen voorzien van handige toeclips. Je kunt dus gewoon je normale sportschoenen bij deze FitBike Race 3 gebruiken. Het is ook mogelijk om de pedalen uit te laten rusten met zowel toeclips als SPD-pedalen. Zo kun je dus zelf kiezen of je gewone of wielrenschoenen wilt gebruiken.  
 
Qua prijs is de FitBike Race 3 1 van de betaalbaarste spinningfietsen die er op de markt te vinden zijn. Je betaalt er namelijk €324,- voor en krijgt er veel voor terug. Hoewel het een instapmodel is, kun je toch hele goede intensieve workouts doen dankzij het 18 kg vliegwiel.  
 
Met de handige transportwieltjes aan de FitBike Race 3 kun je deze heel makkelijk aan de kant zetten wanneer dit nodig is.


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews

Wat vinden we minder goed

Spinningfiets FitBike Race 3 - incl. trainingscomputer
Het feit dat de FitBike Race 3 een kettingaandrijving heeft, is wel iets een nadeel. De spinningfiets zal hierdoor wat meer geluid maken tijdens het fietsen dan wanneer je een spinningfiets met snaaraandrijving hebt. Aan de andere kant zorgt de ketting er wel voor dat je het idee hebt op een echte fiets te zitten. De kettingaandrijving heeft best wel wat onderhoud nodig. Je zult de ketting wel regelmatig moeten oliën om deze in optimale staat te houden.
 
Het vliegwiel had nog wat zwaarder mogen zijn en er hadden nog wat meer trainingsprogramma’s op mogen zitten. Maar aan de andere kant is dit dan ook weer een instapmodel. 
 
De FitBike Race 3 is niet in te klappen en zal daardoor wel altijd wat meer ruimte innemen. Je zult hier dus wel genoeg ruimte voor moeten hebben als je deze spinningfiets wilt aanschaffen.

Voor- en nadelen

Voordelen
 • Sterke en slijtvaste ketting
 • Vliegwiel van 18 kilo voor intensieve workouts
 • Weerstand aanpassen met draaiknop die tevens als noodrem dient
 • Soepele bewegingen dankzij driedelige crank
 • Comfortabele fiets, stuur en zadel eenvoudig verstellen
 • Handige trainingscomputer voor informatie tijdens het spinnen
 • Toeclips of SPD-pedalen
 • Goede prijs instapmodel spinningfiets
 • Makkelijk verplaatsen met transportwieltjes
Nadelen
 • Lawaai door de kettingaandrijving
 • Vliegwiel had net wat zwaarder gemogen
 • Onderhoudsgevoelige ketting

Advies voor kopers

Wanneer je van plan bent een spinningfiets aan te schaffen, zul je deze toch eerst moeten uitproberen zodat je zeker weet dat het de fiets voor jou is. Het is ook jammer als je een spinningfiets koopt die niet bij jouw wensen en voorkeuren aansluit. Er zijn genoeg speciaalzaken waar je de FitBike Race 3 inclusief trainingscomputer kunt krijgen. Je kunt bij een aantal online winkels ook de spinningfiets een bepaalde tijd proberen en als het dan niet wat blijkt, deze weer inruilen. Koop dus nooit zomaar een spinningfiets, maar probeer deze altijd even uit.

Conclusie

Spinningfiets FitBike Race 3 - incl. trainingscomputer

Als we naar de FitBike Race 3 kijken, dan is dit echt een goede kwaliteit instap spinningfiets. Deze fiets behoort met €324 tot een van de goed betaalbare spinningfietsen en heeft je genoeg te bieden als het op intensiteit van de trainingen aankomt. Dit komt door het vliegwiel van 18 kg. Aangezien de spinningfiets in totaal 40 kg weegt, geeft deze erg veel stabiliteit tijdens het fietsen en kun je eenvoudig intensieve trainingen doen op de FitBike Race 3.


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews

Spinningfiets FitBike Race 3 - incl. trainingscomputer

© 2021 Beste Spinningfiets, onderdeel van MSAM.